Book Reviews

”Mindsight. Noua știință a transformării personale”, de Daniel Siegel (recenzie)

Termenul mindsight descrie capacitatea omului de a-și percepe și a fi conștient de propria minte, iar această carte este despre structurile neuronale implicate în auto-cunoaștere și cum putem să ne dezvoltăm această capacitate la diferite niveluri.

"Dopamina", de Daniel Lieberman și Michael Long (recenzie)

Explică rolul dopaminei în energizarea dorințelor și, implicit, în a explica relațiile noastre amoroase, dar și adicțiile. Pe de altă parte, ei explică și cum dopamina influențează tenacitatea, ambiția în urmărirea scopurilor și dorința de putere, creativitatea, capacitatea de a inova, dar și nebunia.

"Paradoxul puterii", de Dacher Keltner (recenzie)

”Paradoxul puterii” este o carte de popularizare a științei scrisă de un reputat cercetător și profesor de psihologie din Statele Unite despre o temă de actualitate și extrem de interesantă: puterea – cum se obține și cum se pierde ea.

”Testul bezelei” de Walter Mischel

O carte savuroasă scrisă de psihologul renumit pentru experimentele sale despre auto-controlul copiilor și beneficiile acestuia pe termen lung. Nu este doar o poveste frumoasă despre experimentele cu bezele, ci o carte plină de insight-uri despre natura umană.

"Creierul și inteligența emoțională: noi perspective", de Daniel Goleman

O cărțulie accesibilă tuturor despre o inteligență emoțională înțeleasă în sensul cel mai larg posibil. Presărată cu descrieri ale unor studii interesante, dar și cu câteva concluzii hazardate, în stilul clasic al lui Goleman.