Tehnici simple pentru o stare de bine

Această secțiune adună într-un singur loc un set de activități ușor de realizat, dar cu efecte puternice și benefice pentru starea noastră de bine. Aici veți găsi tehnici de relaxare, tehnici de control al furiei și anxietății, activități de psihologie pozitivă, tehnici de meditație mindfulness, loving-kindness și altele.

respiratie profunda

Respirația abdominală

Respirația abdominală sau diafragmatică este o modalitate foarte simplă și eficientă pentru a reduce tensiunea din corp pe care o resimțim atunci când suntem stresați, sperați și anxioși.

wellbeing on a beachVizualizarea unui loc sigur și plăcut

Vizualizarea unui loc sigur (safe place) este o tehnică de relaxare care ne ajută să ne calmăm nu doar corpul, ci și mintea.

Relaxarea musculară progresivă

O metodă de relaxare, dar și de a învăța să diferențiezi între starea de tensiune și cea de relaxare. Presupune tensionarea și apoi relaxarea câte unei grupe musculare în parte.

Mindfulness: meditația concentrată pe respirație

Concentrarea pe respirație este o tehnică simplă de mindfulness pe care o poate utiliza oricine și aproape în orice situație. Te ajută să-ți dezvolți capacitatea de a fi conștient de ceea ce se întâmplă în prezent și să observi fără să judeci.

body scan

Body scan: meditația bazată pe observarea senzațiilor corporale

Body Scan este o practică al cărei scop este de a te conecta profund cu senzațiile din fiecare parte a corpului tău, chiar și cu cele de care inițial nu ești conștient, fără să le judeci sau să le critici.

meditație loving-kindness

Tehnica de meditație loving-kindness pentru cultivarea compasiunii

Acest articol cuprinde instrucțiunile pas cu pas de care ai nevoie pentru a practica meditația loving-kindness.

Jurnalul recunoștinței: cultivarea emoțiilor pozitive

Acest articol cuprinde instrucțiunile pas cu pas de care ai nevoie pentru a crea un jurnal al recunoștinței.

Vizita recunoștinței: cultivarea bunăstării individuale și relaționale

Vizita recunoștinței este o tehnică simplă prin care putem crește nivelul bunăstării noastre psihologice, dar și cel al satisfacției în relațiile apropiate.

Creează-ți o zi frumoasă!

Acest articol cuprinde instrucțiunile pas cu pas de care ai nevoie pentru a-ți construi o zi aproape perfectă, indiferent de ceea ce înseamnă acest lucru pentru tine.

ro_RORO