Relații de cuplu

Conflicte

Cum pot fi gestionate eficient conflictele în cuplu?

Conflictele relaționale sunt inevitabile, iar acestea pot avea un impact negativ asupra bunăstării persoanelor din cuplu când acestea nu sunt gestionate eficient. Însă, o rezolvare eficientă a acestora poate crește respectul reciproc și dorința de a discuta despre orice cu partenerul.

Relațiile romantice în era tehnologiei

Contextul actual al pandemiei de COVID-19 aduce numeroase provocări când vine vorba de formarea relațiilor romantice, iar online dating-ul devine tot mai mult o alternativă utilă și atrăgătoare. În acest articol veți afla mai multe despre avantajele și dezavantajele online dating-ului.

Influența rețelelor de socializare în relația de cuplu

Putem fi conectați acum cu partenerii, prietenii sau familia noastră indiferent de locul în care ne aflăm. Acest lucru crește sentimentul de apartenență, îmbunătățește comunicarea și sporește legăturile cu apropiații noștri. 

cuplu se tine de mana

Stiluri de atașament: efecte în relațiile de cuplu ale adulților

Copiii au stiluri diferite de atașament în funcție de cum se comportă părinții cu ei. Aceste stiluri sunt: securizant, anxios, evitant și dezorganizat. Aceleași stiluri de atașament au fost evidențiate și în relațiile de cuplu. Și în aceste relații căutăm siguranță și protecție.

cuplu care se cearta

Distorsiuni cognitive în relațiile de cuplu

Certurile care apar în relații sunt datorate de multe ori distorsiunilor cognitive ale partenerilor. Acestea sunt erori de judecată sau gânduri automate care preced și provoacă răspunsuri emoționale, mintea nostră creând scenarii eronate.

Stilul de atașament anxios: ”Mă iubește? Nu mă iubește?”

Atașamentul anxios este caracterizat prin faptul că nu te deranjează apropierea de partener și de un nivel de anxietate ridicat față de relație (te îngrijorează evoluția relației). Te îngrijorează des posibilitatea ca partenerul să te abandoneze și te apropii foarte mult de el…

Stilul de atașament evitant: ”Lasă-mă, dar nu-mi da pace”!

Stilul de atașament evitant se formează din cauză că mama nu ne satisface nevoile emoționale, fizice și de siguranță în timpul copilăriei. De aceea ne așteptăm să ne fie respinse nevoile și credem că nu merităm dragostea și sprijinul partenerului nostru.

ro_RORO