Adicții

dependenta_de_internet_1

Dependența de internet: ce este și ce putem face?

Dependența de internet este considerată de specialiști o problemă semnificativă, care ne poate afecta atât la nivel psihic, cât și fizic.

Războiul împotriva drogurilor: de ce nu poate fi câștigat și care e alternativa

Războiul împotriva drogurilor este o sintagmă frecvent folosită în vest și se referă la încercarea de a opri consumul de droguri prin forță și pedepse aplicate tuturor celor implicați, inclusiv asupra consumatorilor.

Dependențe

Ce ne ajută în lupta împotriva dependențelor?

Există diferențe între persoanele care reușesc să combată adicția și persoanele care nu reușesc să facă acest lucru, iar autoeficacitatea de abstinență poate să aibă un rol important în acest caz.

stigmatizarea alcoolismului

Stigmatizarea în alcoolism

De ce este alcoolismul o boală mentală și nu un defect de caracter? Ce presupune stigmatizarea alcoolicilor și care sunt efectele acesteia asupra recuperării lor?

Cum să fim de ajutor pentru cineva care are o problemă cu alcoolul

Cum să ajuți pe cineva care are o problemă cu alcoolul

Cum îți dai seama că cineva are o problemă cu alcoolul și ce poți să faci în această situație? Alcoolismul este o boală și poate fi tratată cu medicamente și psihoterapie. Există opțiuni și în România.

Cum ajuți pe cineva să accepte că are o problemă cu alcoolul și are nevoie de ajutor

Cum ajuți pe cineva să accepte că are o problemă cu alcoolul și are nevoie de ajutor

Alcoolismul este o afecțiune greu de depășit. Primul obstacol este să accepți că ai o problemă, să ceri și să accepți ajutor. Ce trebuie să știi, ce poți să spui și cum pot să facă diferența între începerea recuperării și agravarea situației.

Servicii din România pentru dependențe

Servicii din România pentru dependențe

Acesta este un document resursă în care am să prezint care sunt serviciile din România pentru dependențe pe care le-am găsit. Pe parcursul timpului, voi adăuga în cazul în care găsesc altele.

ro_RORO