Tulburări mentale

Psihopatia – o perspectivă nuanțată

Psihopatia este o tulburare de personalitate caracterizată prin absența empatiei și o sensibilitate afectivă diminuată în general. Persoanele cu psihopatie tind să dea dovadă de cruzime, de detașare și capacitate de a-i manipula pe ceilalți. Sunt percepuți ca fiind șarmanți, carismatici.

atacul de panică

Atacul de panică – manifestări și terapie

În contextul actual creat de pandemie și toate implicațiile sale sociale, economice și psihologice, foarte multe persoane se pot simți anxioase. Știrile despre numărul de cazuri, despre simptome și mortalitate ne fac să ne simțim amenințați, iar în acest context poate să crească frecvența atacurilor de panică.

 

Ne ajută sau nu operațiile estetice să ne simțim mai bine în propriul corp?

În acest articol veți afla mai multe despre idealurile de frumusețe, insatisfacția cu propriul corp și tulburarea dismorfică corporală.

 

Anorexia și bulimia – care sunt semnele și ce putem face

Tulburările de alimentație sunt boli caracterizate de un comportament obsesiv față de mâncare și îngrijorare excesivă față de aspectul propriului corp.

Despre_percepția_distorsionată_a_propriului_corp_1

Despre percepția distorsionată a propriului corp și tulburările alimentare

Percepția față de propria imagine corporală contribuie la modul în care ne raportăm la noi înșine. Aceasta influențează atât felul în care luăm anumite decizii, cât și sănătatea noastră fizică și mentală.

Codependența_în_relațiile_interumaneCodependența și impactul acesteia asupra relațiilor interumane

Codependența se manifestă prin dificultăți în a stabili limite, sentimentul de dependență și neglijarea nevoilor proprii.

ro_RORO