Job recruitment and selection

Calitatea candidaților selectați depinde în mare măsură de criteriile pe care le folosești pentru a decide pe cine să alegi. Cu cât știi mai bine ce calități evaluezi și în ce măsură aceste calități duc la performanță, cu atât ai șanse mai mari să recrutezi și selectezi pe cei mai potriviți. Însă și abilitățile tale de a conduce un interviu sau a folosi alte metode de selecție sunt esențiale. Aici vei găsi metode și principii testate științific pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de recrutare și selecție a candidaților.

interviu

Interviul de selecție: structurat și comportamental

Cele mai multe decizii de angajare sunt bazate pe interviu. Folosirea unui interviu structurat, cu întrebări comportamentale, cu fișă de evaluare și cu instruirea prealabilă a intervievatorilor cresc semnificativ șansele ca decizia de angajare să fie una corectă.

inteligenta in selectie

De ce, când și cum să angajezi în funcție de inteligență

Inteligența este cel mai bun predictor al performanței viitoare în muncă. Persoanele cu scoruri ridicate la testele de inteligență tind să aibă, în medie, rezultate mai bune la job, iar cei cu rezultate scăzute la testele de inteligență tind să aibă rezultate mai slabe la job.

puzzle

Selecția ca un puzzle

Fiecare evaluare a unui candidat este un candidat și fiecare metodă de selecție ne oferă mai multe sau mai puține piese din acel puzzle. Cu cât ne oferă mai multe piese, cu atât metoda este mai bună, adică are o validitate predictivă mai bună.

selectie

Cum să angajezi oameni mai buni

Cel mai eficient mod de a crește performanța unei organizații este de a selecta persoana cea mai potrivită pentru fiecare post în parte. Află care sunt cele mai eficiente metode de a selecta persoana potrivită și de ce.

en_USEN