Organisational Psy.

Petrecem mare parte din viață muncind în organizații mai mici sau mai mari. Modul în care gândim, simțim și acționăm determină succesul acestor organizații, iar mediul organizațional determină, la rândul lui, productivitatea și satisfacția celor care lucrează în el.

Când vorbim despre psihologie organizațională vorbim despre factorii psihologici care determină productivitatea și satisfacția, dar și de fenomenele negative cum sunt burnout-ul și comportamentele contraproductive.

Telemunca - modalități de eficientizare a muncii de acasă

Telemunca – modalități de eficientizare a muncii de acasă

Telemunca presupune realizarea activității de muncă în afara spațiului convențional prin utilizarea tehnologiei ca mijloc de comunicare. Procentul celor care lucrează de acasă a ajuns la 30,1%.

Munca emoțională. Efectele controlului emoțional la locul de muncă

Munca emoțională reprezintă un proces prin care se așteaptă din partea angajaților să-și gestioneze emoțiile și expresiile, astfel încât să își poată îndeplini activitățile de la locul de muncă. Mai exact, angajații trebuie să își regleze emoțiile în timpul interacțiunilor cu clienții, colegii și superiorii, astfel încât activitatea să fie realizată cu succes.

râdem și glumim

Râdem și glumim, dar… care e limita?

Cât de des au fost la ordinea zilei glumele și bancurile în echipele din care ați făcut și din care faceți parte? Acestea v-au făcut munca mai frumoasă și, poate, v-au oferit motivația și forța de a mai lucra puțin. Dar cât de des au apărut ironii și sarcasm, care parcă au îndepărtat unii membri ai echipei, în timp ce pe alții i-au făcut să râdă?

Sindromul burnout – cum apare, cum se manifestă, ce e de făcut

Sindromul Burnout este caracterizat de epuizare emoțională și fizică, depersonalizare sau cinism și un randament scăzut. Cauzele includ supraîncărcarea cu sarcini, suprasolicitarea emoțională (în special în profesiile care presupun interacțiuni repetate / solicitante cu oamenii) și lipsa percepută de control.

doctor burnout

Cum să reducem burnout-ul medicilor și personalului sanitar

Un număr foarte mare de medici, asistenți și nurse sunt afectați de burnout. Tocmai de aceea au fost propuse mai multe intervenții pentru a reduce burnout-ul la această categorie profesională. Au fost testate modificări ale mediului de muncă, dar și intervenții individuale. Unele s-au dovedit eficiente. Altele nu.

capitalul psihologic
Capitalul Psihologic Pozitiv – o resursă personală a fiecăruia dintre noi

Capitalul Psihologic Pozitiv (PsyCap) este o stare psihologică pozitivă caracterizată prin patru atribute personale: auto-eficacitatea, optimismul, speranța și reziliența. Fiecare dintre aceste dimensiuni au fost asociate cu mai multe beneficii, atât pentru companie, cât și pentru organizații.

criza economica

Cum o criză economică ne poate face mai fericiți

Perioadele de recesiune sunt dificile din punct de vedere economic, cu scăderi ale producției și investițiilor și o rată de angajare mult mai scăzută. Totuși, oamenii care au început să muncească în perioade de recesiune erau mult mai satisfăcuți de locul lor de muncă, atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

en_USEN